maanantai 4. maaliskuuta 2013

Ruusuparfait á la Turkish delight

Testasin viime viikonloppuna tätä jälkiruokaa, jonka reseptin haluan jakaa teille. Helppo tehdä ja maku..!! Laittakaa kommentteja jos päädyitte testaamaan :)

Kuva ja resepti Plaza Koti

Ruusuparfait á la Turkish delight (10-12 annosta)
4 dl vispikermaa
5 kananmunan keltuaista
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl ruusuvettä
1/2 dl vadelmasosetta (n. 100g vadelmia paseerattuna)
1 dl turkkilaista jogurttia
4 rkl juoksevaa hunajaa koristeluun
  • Vispaa kerma ja laita kylmään. Vispaa keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri ja hunaja vaahdoksi. Lisää ruusuvesi ja vadelmasose
  • Sekoita sose puukauhalla vatkatun kerman ja jogurtin kanssa keskenään. Kaada seos astiaan ja pakasta vähintään 5 tunnin ajaksi. Koristele sokeroiduilla ruusunlehdillä ja juoksevalla hunajalla
  • Valmista sokeroidut ruusun terälehdet kastamalla lehdet ensin kananmunanvalkuaiseen, ripottele reilusti sokeria molemmin puolin ja anna kuivahtaa leivinpaperin päällä. Käytä joko luonnonmukaisesti kasvatettuja ruusuja tai oman puutarhan kukkia.
  • Ota esille hieman ennen tarjoilua, jotta jäädykettä on helpompi lusikoida astiasta (vaihtoehtoisesti voi annostella yksittäisiin maljoihin)

1 kommentti:

  1. Jälkiruoka syötiin niin nopeasti pois, etten ehtinyt ottamaan omasta luomuksestani kuvaa ;)

    VastaaPoista