Valoa

Eilen asensimme alasvalot paikoilleen muutamien kirosanojen säestyksellä. Tilasimme perusalasvalorungot halogeeneillä (budjetti alkaa olla jo sen verran ylitetty...), ajatuksena vaihtaa ledlamput tilalle sitten kun mukana tulleet lamput palavat loppuun. Big mistake! Alasvalot ovat sellainen asia, jossa kannattaa miettiä onko 750 euron säästö kannattava.Alla olevassa kuvassa muuten havainnollistuu sävyero halogeeni- ja ledlamppujen välillä. Kodinhoitohuoneessa on 4000K (kylmä valkoinen) ledvalaistus, muualla halogeenivalaistus 3000K (lämmin valkoinen).


Rakennelma saarekkeen yllä... En tiedä kenelle on tullut laskuvirhe ilmastointiputken sijoituskohdan kanssa, mutta nyt tähän joudutaan rakentamaan tälläinen €%"#& hirvitys, jotta tuuletin saadaan oikeaan kohtaan. Eilen tuli itku raksalla.


Kuva hikityöpajasta, jota pyöritimme siskoni kanssa. Valaisinrunkoon piti itse kiinnittää lukitusjousitus, muuntajasta poistimme muovisen kytkentärasian :D

Tulevalla viikolla alamme muuttamaan tavaroitamme uuteen osoitteeseen, nykyinen vuokra-asunto on irtisanottu :) 
Ja apua... Lisäksi sovimme Kannustalon kanssa taloesittelyn tiistaiksi 6.5. klo 16-19. Lisäinfoa löytyy lähipäivinä Kannustalon nettisivulta.

7 kommenttia

 1. Oletko tyytyväinen valaistuksen sävyyn? Itse tässä pähkäilen 3000k ja 3500/4000k led-valojen kanssa, mitä kannattaa valita olohuoneeseen ja keittiöön?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa asiaa pähkäilin minäkin..
   Mielestäni tuo 4000k on hyvä kodinhoitohuoneessa ja keittiössä, joissa saa olla "tehokasta" yleisvaloa.
   Alunperin ajattelin, että laittaisimme ihan päivänvalolamput (5500k) joka tilaan mutta aloitamme kokeilun esim. wc:stä.
   Mielestäni nuo halogeenit ovat ehkä liian kellertävät, mutta tuovat omalla tavallaan kodikkuutta oleskelutiloihin.
   4000k pitäisi olla neutraali valkoinen, joten luulen että lähtisin kuitenkin siihen. Tunnelmaa voi iltoisin luoda pöytä- ja lattiavalaisimilla jos tuntuu, että 4000k on liian "kylmä" sävy :)

   Poista
  2. Ja noissa yllä olevissa kuvissa halogeenit näyttävät keltaisemmilta mitä oikeasti ovat :)

   Poista
 2. Kuinkas teidän raksailu sujuu?? :)

  VastaaPoista