Wanted: Ruokailutilan matto

Apua... Ruokailutilamme kaipaisi helppohoitoista mattoa; toisin sanoen muovi- tai villamattoa.

Muovimatoissa olen tutkinut Pappelinan, Brita Swedenin ja Elloksen valikoimaa, mutta ruokailuryhmämme vaatii vähintään 210x310cm maton ja tämän kokoluokan mattoa ei näiltä valmistajilta löydy.

Vinkkinä mainittakoon, että suositeltu mattokoko ruokapöydän alle on vähintään 60 senttiä pöytälevyä suurempi joka sivulta. Ruokailutilan maton voi koota myös useammasta yksittäisestä matosta liikuteltavuuden ja puhdistuksen helpottamiseksi.

Vaasan markkinoilla tutustuin lapualaiseen Koivutex -yritykseen, jonka matot ovat suunniteltu ja valmistettu Suomessa. Helmi -muovimaton suurin valmiskoko on 140x230, mutta valikoimasta löytyy myös erikoiskoko 200x300cm sekä 100cm leveät matot. Alustavien hintatiedustelujen perusteella matto olisi myös huomattavasti edullisempi kuin vastaavien ulkomaalaisten valmistajien.

Ensi viikolla yritän päästä käymään tehtaan puodissa katsomassa värivalikoimaa, josko sopivan värinen matto sieltä löytyisi :)

Kuvat Koivutex.fi 


2 kommenttia

  1. Tämä koivutex onkin ihan uusi tuttavuus. Itsekin olen etsinyt muovimattoa, mutta meillä ne sijoitettaisiin eteiseen, eteisen aulaan ja terasseille. Toisaalta, ruokapöydän alta puuttuu kyllä matto kanssa. Itse olen katsellut noita Askon ulkotilamattoja, ovat mielestäni useampikin malli tuollainen mukavan neutraali. Ne tosin taitavat olla tuota 160x230-mittaa, mutta jos sitten laittaisi kaksi rinnakkain.

    Jos käyt myymälässä, niin toivottavasti postailet, millaista oli.

    VastaaPoista
  2. On minullekkin uusi tuttavuus, pohjanmaalla on paljon näitä valmistajia mistä en ole aiemmin kuullutkaan. Itse mieheni kanssa tilasimme tori.fi-sivustolta Nauha-ajalta muutaman pyöreän maton. Myöskin pohjanmaan suunnalta löytyi kyseinen kutomo. Olen muutaman kerran käynyt liikkeessä (Seinäjoen kotimatossa) näitä vilkuilemassa, mutta olivat liian kalliit. Nyt oli mattoja puoleen hintaan niin sopi omalle kukkarolleni, todella hyvälaatuiset ja tietenkin kotimaista :)

    VastaaPoista