Ulkovalaisinhankintoja

Niin siinä kävi, että syksy pääsi meidät yllättämään ja ulkovalaisimet ovat vielä hankkimatta :) Tämä asia korjattiin tänään ja autotallin seinävalaisimet lähtivät tilaukseen. Talon julkisivuun meille tulee räystäisiin piilotettuja led -valaisimia, mutta tästä kirjoittelen vähän myöhemmin.

Keväällä kävin kysymässä neuvoa ulkovalaisinten valintaan valaisin- ja sähköliikkeestä, jossa meille esiteltiin kattava valikoima erilaisia valaisintyyppejä. Yksi neuvo, jonka sain, koski tällä hetkellä trendikkäitä ylös-alas -valaisimia. Näitä valaisimia ei ole tarkoitettu yleisvalaistukseen, vaan ne ovat nimenomaan kohdevalaisimia.

Ulkovalaistukseen kannattaa panostaa, sillä pihavalot tuovat turvallisuutta, luovat tunnelmaa ja helpottavat pihan käyttöä. Valaistus on myös estetiikkaa, joka nostaa talon arvoa ja vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen. Pihavalaistus laajentaa tilakäsitystä, ja synnyttää pimeän aikaan näkymiä sisältä pihalle ja toisinpäin. Ilman valaistusta näkymä iltahämärässä katkeaa tummaan ikkunaan.
Valoilla valaistaan aina jotain kohdetta: sisäänkäyntejä, kulkureittejä, talon julkisivua, oleskelu- ja piha-alueita, piharakennuksia sekä puita, kasveja ja muita puutarhan elementtejä. Suurin valontarve on syyskesällä, jolloin illat pimenevät ja pihaa käytetään vielä paljon. 

Hieman kuvia valaisimista, jotka miellyttivät silmääni :)

Nordlux Lonstrup

Nordlux BlokhusNordlux Marina

Villinä korttina heitän iloksenne vielä kauniin kuparinvärisen valaisimen.. Valitettavasti kupari ei taida oikein sopia vaaleanharmaaseen julkisivuumme ;)

Nordlux Veno

Kuvat: talotarvike.com ja  hofstein.de

Ei kommentteja