Tervetuloa meille: Valkoinen keittiömme

Rakennusväsymys alkaa vihdoin poistumaan kehosta, joten mikäpä sen mukavampaa kuin alkaa esittelemään teille valmiita tilojamme :) Kaikki huoneet eivät sisustuksellisesti ole vielä sen näköisiä kuin haluaisin; autotallissa odottelee mm. ruokailuryhmä -tuunausprojekti ja tietyn tyylisiä huonekaluja/mattoja metsästän edelleen.

Valoisa keittiömme on itselleni ehkä se mieluisin huone kodissamme. Työskentely- ja säilytystilaa 28,5 neliön keittiö-ruokailutilakompleksista löytyy runsaasti ja saareke antaa mahdollisuuden seurata talon tapahtumia ruuanlaiton yhteydessä.

Vaikka pidän saarekkeesta todella paljon, miettisin uudelleen induktiotason sijoituspaikkaa. Tämä ainoastaan saarekeliesituulettimen takia, jonka asennus kattoon ei ollut niitä helpompia työvaiheita. Meillä ongelmia aiheutti korkea sisäkatto sekä hieman väärään kohtaan mitoitettu ilmastointiputki. Koska liesituulettimen etäisyydeksi sähköliedestä suositellaan 50-60cm, jouduimme hankkimaan tuulettimeen jatkopalan (n. 300 euroa) sekä rakentamaan tuulettimen ja katon väliin asennuskotelon. Ensimmäinen kotelo rakennettiin väärään kohtaan ja nyt kaksi kattopaneelia odottaa vaihtoa ylimääräisten ruuvausreikien takia ;) Tuuletin on hieman liian kaukana lieden etureunasta, mutta hoitaa kuitenkin hommansa moitteettomasti.
Jos siis mielit saareketuuletinta, tarkista että ilmastointiputki on sentilleen oikealla kohdalla! :)


Astianpesukone on piilotettu vasempaan reunaan :)
Välitilassa Taika -helmiäislasyyri ja kirkas, rautavapaa lasi


Muutaman kuukauden asumisen jälkeen voin todeta, että keittiöstä tuli varsin toimiva kokonaisuus. Keittiön (ja muidenkin tilojen) suunnitteluun kannattaa sijoittaa aikaa ja miettiä tilaa monelta kantilta. Meille yksi keittiösuunnittelun perusajatuksista oli se, että kahden ihmisen pitää mahtua työskentelemään samassa tilassa ilman yhteentörmäyksiä :)

Kiintokalusteet: PeeKoo-Keittiöt
Kodinkoneet: AEG
Liesituuletin: Savo I-55
Allas: Stala Combo
Hana: Hansgrohe Focus

12 kommenttia

 1. Aivan ihana! Tyylikäs ja tilava. <3 Tulen pian kaffille. ;)

  VastaaPoista
 2. Aivan älyttömän kaunis ja toimiva! Tykkään hurjana varsinkin tuosta teidän koneseinästä, missä kylmät ovat. Meillä on siis sama pohja keittiössä ja vaikka samaa onkin, niin on myös paljon erilaisuutta. ... Itse ihan tarkoituksella halusin tuohon kylmien viereen pöytätason, mutta kyllä tuo vaan näyttää kauniilta ja toimivalta, kun onkin kokokaapistot. Nyt kovasti pohdin, olisinko sittenkin ehkä halunnut noin :D
  Koitan saada aikaiseksi postausta meidän keittiöstä kanssa, mutta olen niin hurja jaarittelija, että pitää kerätä voimia sitä kilometripostausta varten. Tosi kiva päästä kurkkimaan teille, kun niin samanlaisilla pohjilla mennään, kiitos kun raportoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa! :) Tuota kylmäseinäähän pidensimme hieman alkuperäiseen Vihervaara -pohjaan verrattuna. Alkuperäisessä oli tilaa vain jääkaapille, pakastimelle sekä yhdelle kaappileveydelle ja tämä tuntui meidän säilytystarpeisiin liian vähäiseltä.
   Mielestäni tuo teidänkin keittiö on ihan toimivan näköinen tuollaisenaankin ja tason tilalle saa aina kaapin jos siltä alkaa tuntua ;)

   Poista
 3. Onpa todella kaunis keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmittaa etten ottanut tuossa kesällä kuvia keittiöstä; aamuaurinko kun paistaa ihan suoraan tuohon tilaan :)

   Poista
 4. Ihana keittiö! Juuri minun makuuni. Meille on tulossa samantyylinen, ja sama liesituuletin. Meillä myös sisäkatto on vino ja korkea liesituulettimen kohdalla ja siksi kysynkin mistä hankitte jatkopalan tuulettimelle? Toivottavasti meillä Ilmastointiputki olisi oikealla kohdalla.... :) -tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos kommentistasi :)
   Liesituulettimen jatkopalan tilasimme Expertin kodinkonemyymälästä ja jatkopala toimitettiin myymälään alle viikko tilauksesta. Savo.fi -sivulta löytyy Liesituuletin -valikosta sopivat jatkopalat (tilausnumerot) sekä huippuimurilla että moottorilla varustetuille malleille :)
   Meillä ei kukaan vieras ole tainnut huomata, että tuuletin on vähän väärässä kohdassa ;) Itselle nämä kaikki pikkuviat aina tuntuvat osuvan silmään :D
   Tsemppiä loppurutistukseen! :)

   Poista
 5. Kiitos paljon, hyvä jos sieltä saa suoraan jatkopalan eikä tarvitse teettää jotain väärän väristä. :D on tässä vielä hommaa ennen kuin pääsee omaan keittiöön kokkailemaan! Sitä ennen voin ihailla sun kuvia ja fiilistellä :)
  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiilistely on aina kivaa ;) Olisi muuten tosi kiva nähdä teidän keittiö valmiina; vaikka ihan pari kuvaa sähköpostiin :)

   Poista
 6. Kaunis keittiö teillä :) Muistatko mikä maali teillä on keittiön seinillä? Mielestäni se sopii hyvin valkoisten keittiön kaappien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :) Keittiöseinän maali on Tikkurilan Pro Grey -värikartasta sävy 1950.
   Meillä on käytetty talossa vain kolmea maalisävyä - Tikkurilan Paperi (tuulikaappi, työhuone, vierashuone, kodinhoitohuone sekä vaatehuone. Pro Grey 1950 on maalattu eteinen, olohuone, keittiö sekä ruokailutila. Pojan huoneessa on sinertävä Y353 :)

   Poista