Tervetuloa meille: Vieras-wc

Eteisaulan päätyyn sijoittuu "vieras -wc", joka on myös meidän omassa päivittäisessä käytössä - täällä pestään hampaat sekä meikataan :) Toinen wc -tilamme on sijoitettu kylpyhuoneen yhteyteen.

Vieras-wc noudattaa väreiltään samaa neutraalia värimaailmaa kuin muukin sisustuksemme. Valkoisen laatan kaveriksi valittiin harmaa tehostelaatta ja kiintokalusteet ovat samaa sarjaa keittiön kaappien kanssa. Mielestäni säilytystilaa wc:ssä on tarpeeksi, vaikka erilaisia purkkeja ja purnukoita minulta löytyy suhteellisen paljon ;)

Siivousta helpottamaan halusimme seinään kiinnitettävän wc -istuimen, enkä ole tätä ratkaisua katunut kertaakaan. Istuinrungolle rakennettiin koko takaseinän levyinen kotelo, jonka päälle muodostui pieni säilytystaso. Käsisuihkun suihkuletku on vedetty korkean kaapin alta, mutta vedenoton suihkulle olisi voinut tehdä myös istuimen vesipisteen yhteyteen. Näin käsisuihku olisi kiinnitetty erikseen taustaseinälle.

Koska meikkaan aina wc:ssä, halusin tilaan tehokkaan valopeilin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meille piti tulla kahdella tai kolmella loisteputkella varustettu peili, vaikka en niistä hirveästi pitänytkään. Rakennusaikana yritin löytää parempaa vaihtoehtoa, mutta oikeaa peiliä ei vain tuntunut löytyvän. Seinäjokelaisen Helatukun sivulta löysimme vihdoin silmää miellyttäviä valopeilejä ja viime viikolla sähkömies asensi Miracle -peilit kumpaankin wc:hin :) 
Kiintokalusteet: Peekoo -Keittöt
Wc -istuin: IDO Seven D
Allas: Tristan 1000 C
Hana: Oras Cubista
Peili: Miracle 70x90cm
Laatat: RTV

2 kommenttia

 1. Mielenkiinnosta kysyn, että minkä kokoinen tuo WC:n tila itsessään on? Leveys & pituus kiinnostaisi. Meillä on vastaavan näköinen ja silämämääräisesti arvioituna aika lähelle saman kokoinen WC tila johon pitäisi saman tyylinen kaapisto ja seinä wc järjestelmä remontoida ja siksi mitat kiinnostaisivat riittääkö omassa wc:ssä tila saman tyylisen järjestelmän asennukseen. Myös kaapistojen syvyys kiinnostaisi jos maltat vain mitata :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lauri ja kiitos viestistä :)
   WC:n mittoja: Pituus 170cm, leveys 150cm.
   Laatikosto + kaappi -kompleksi yhteensä 140cm leveä. Allastaso leveys 100cm, korkeus 77cm ja syvyys 39cm. Laatikot ovat 26cm syviä.
   Kaapin leveys 40cm, korkeus 190cm ja syvyys 36cm.
   Allastaso ei jatku oviseinään saakka, vaan väliin jää noin 30cm tyhjää tilaa. Taso olisi voinut olla koko seinän pituinen, mutta emme kaivanneet enempää laskutilaa. Pyyhekoukut ovat meillä tuossa oviseinustalla ja tuon 30cm välitilan takia lapsen pyyhkeet on voinut ripustaa alemmaksi eivätkä ole sitten kenenkään tiellä.
   Toivottavasti sait selvää näistä mitoista :)

   Poista