Jakkaran uusi ilme

Hankin pojan huoneeseen yöpöydäksi valkoisen jakkaran, mutta alkuperäisessä kuosissa se näytti vähän tylsältä. Ajattelin ensin maalaavani istuinosan siniseksi ylimääräisella seinämaalilla, mutta laiskuuksissani päätin kokeilla tuunausta kontaktimuovilla.

Vaasan Prismasta löysin huoneen sävyihin sopivan sinisen D-c-Fix -kontaktimuovin ja pikkumiehen hyväksynnän jälkeen alkoi tuunaus. Kirjojen päällystäminen kontaktimuovilla ei ole lempipuuhaani ja ajattelinkin, että perinteisen muovin tapaan kalvo jämähtää tiukasti tuolin pintaan heti ensimmäisellä kerralla... VÄÄRIN! Sisustuskontaktimuovi on todella helppo käyttää, sillä muovin voi irrottaa ja kohdistaa uudelleen mikäli ensimmäinen yritys ei onnistu :)


 Tässä vielä muutama vinkki:
- Suorat muodot leikkaat siististi ja nopeasti mattoveitsellä ja metallisella viivoittimella. Silloin alustaksi käy parhaiten oikea leikkuualusta, mutta myös paksu kartonki. Testaa, ettei veitsi mene leikatessa alustan läpi. Leikkaa lattialla tai pöydällä. Kaarevat muodot on helpompi leikata terävillä saksilla. Pienet pallot taas teet helpoiten kuvioleikkurilla. Silloin leikkuri on välillä puhdistettava liimasta.
- Piirrä kuvio kontaktimuovin paperipuolelle vapaalla kädellä, viivoitinta tai sapluunaa apuna käyttäen. Muista piirtää se peilikuvana, jotta se on liimatessa oikein päin.
-Jos liimattava tarra on suurikokoinen irrota taustapaperi ensin vain osittain. Ota tarvittaessa avuksi muovilasta tai keittiöpyyhe, jolla varovasti silität tarran pikku hiljaa kiinni pintaan. Painele lopussa kunnolla tarra kiinni.

Mihin sinä olet käyttänyt kontaktimuovia? :)

4 kommenttia

 1. Hauska tuunaus!
  Heh, meillä on tämä ilta ollut oikea dc-fix teemailta :D Keittiön tasot saatiin päällystettyä ja kaappien rungot jäivät vielä huomiseksi. Hirveä homma ja tarkkana täytyy olla, mutta lopputulos palkitsee. Joskus olen mustalla muovilla tehnyt shakkiruutukuviota keittiön välitilan kaakeleihin edellisessä asunnossa. Sekin oli oikein kivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun tuunaukseni onkin sitten pientä teihin verrattuna :) Edullisesti saa kuitenkin tehtyä isoa muutosta, joten katsotaan jos tässä innostuisi tekemään muutakin :)
   Hyvää viikonloppua!

   Poista
 2. Tulipa tosi kivan näköinen tuosta tuolista, raikastui. Tiedäthän, että jos pitää saada reunat siististi, niin hiustenkuivaajalla menee se reuna nätisti. Mun sisko on ihan hurahtanut dc-fixiin ja päällysti meidän kaijuttimet sillä, tuli tosi kivat! Varsinkin kun olivat kolmea erilaista (ja väristä) mallia, niin nyt sopivat tosi hyvin toisiinsa. Ei huomaa mitään eroa. Täällä on muitakin hänen duunauksiaan http://haltiakummi.blogspot.fi/search/label/Dc-Fix

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Olipa siistin näköisiä jakkaroita ja noi kaiuttimet ovat kyllä hienot! :)
   Hyvää alkavaa viikkoa Sinulle! :)

   Poista