Vanhan kirjakaapin tuunaus

Meidän olohuoneesta on puuttunut lasivitriini, jossa voisin säilyttää keräämiäni vanhoja lasiesineitä. Suunnittelin hankkivani korkean puisen kaapin, mutta huoneen mittasuhteisiin sopii hieman matalampi kaappi. Anoppilasta löytyi vanha, lasiovinen kirjakaappi, joka muutti tuunausta varten meidän autotalliin :)

Kaapin alkuperäinen ruskea pintamaali oli vuosien saatossa kulahtanut, joten mies hioi pinnan puhtaaksi 120 hiekkapaperilla. Tämän jälkeen pinta pyyhittiin pölyämättömällä liinalla ja käsiteltiin sävytetyllä puuvahalla. Tarkoituksena oli käyttää Osmocolorin puuvahaa, mutta sopiva musta sävy "Hiili" löytyikin Bloomin tuotteista.

Puunuppi vaihtui kauniiseen posliininuppiin

Puuvaha oli helppo ja tasainen levittää laadukkaalla siveltimellä. Kuivumisaika oli todella nopea ja toisen kerroksen sai levittää parin tunnin kuluttua ensimmäisestä. Lopputuloksena silkinhimmeä pinta :)
Vahaa ostin puoli litraa, sillä ko. sävystä oli 250ml purkki loppunut. Isosta purkista jäi puolet jäljelle, joten pienempikin purkki olisi siis riittänyt.

Kaapin lasiovista toinen oli jossain vaiheessa rikkoutunut ja jäljelle jäänyt lasi oli suhteellisen naarmuinen. Päädyimme siis suosiolla tilaamaan uudet liukuovet lasiliikkeestä. Puuhyllyjen tilalle halusin lasihyllyt, niin että kaapin ulkonäkö hieman kevenisi ja esineet tulisivat paremmin esille tummasta taustasta.

Työvaiheista ei valitettavasti ole kuvia, mutta laitetaan lopuksi vertailukuva.. Ennen ja jälkeen :)Kustannukset:
Puuvaha (Bloom Hiili, 500ml) 34,90e
Lasiovet ja hyllyt 120e
Posliiniovinuppi (Indiska, 2kpl paketti) 4,90e

3 kommenttia

  1. Todella onnistunut muutos , hieno lopputulos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykätään itsekin ja oli kiva antaa vanhalle huonekalulle uusi elämä :)

      Poista