Tuunattu Tripp Trapp

Blogissani näyttää olevan meneillään projektikausi! :D On tehty pieniä projekteja ja viimeisimpänä vähän isompi projekti. Viikko sitten käytiin käsiksi aikoinaan kirpputorilta löytyneeseen Stokken Tripp Trapp -syöttötuoliin, jonka valkoinen maalipinta oli jo parhaat päivänsä nähnyt. Hintaa tuolilla oli vaivaiset 15e, joten tuoli päätyi meidän autotalliin odottelemaan uudistumista.

Meiltä löytyy jo entuudestaan vanhemmalle pojalle vauvana ostettu kirsikanvärinen Tripp Trapp. Istuinta sekä jalkatukea on muokattu pojan kasvaessa ja poika on kovasti tykännyt tuolistaan. Nyt kun hänen omansa siirtyi pikkuveljen syöttötuoliksi, tuli aika ottaa kirppislöytö käsittelyyn. Maalausta varten irrotin istuin- ja jalkalevyt sekä mustat tukitangot. Selkänojat jätin tuoliin kiinni maalausta helpottamaan, mikä näin jälkikäteen ajateltuna oli huono päätös. Tuoli hiottiin ensin 100 karhealla hiekkapaperilla, jonka jälkeen pölyt pyyhittiin pois harjalla. Pinta puhdistettiin ennen maalausta vielä puhtaalla rätillä.

Maaliksi ostin Tikkurilan puolihimmeän ja vesiohenteisen Helmi -kalustemaalin. Tuolista poika halusi sinisen ja Symphony 2436 -värikartasta löytyi tälläinen pirteän sininen sävy G363.
Tuoli maalattiin ensin kertaalleen ja kuivumisajan jälkeen pinta välihiottiin 150 karhealla hiekkapaperilla. Välihionnan jälkeen tuoli maalattiin vielä toiseen kertaa. Kolmen vuorokauden kuivumisen jälkeen pinta piti olla käyttökuiva, mutta kun työnsin istuin- ja jalkalevyjä paikoilleen, maalia lohkeili hieman (tästä syystä olisi kannattanut myös selkänojat irrottaa, niin levyt olisi saanut paikoilleen maalipintaa vaurioittamatta). Pikkukulumiset peitettiin sitten paikkamaalauksella :)


Tässä kunnossa tuoli tuli meille

Uudistetun tuolin hinnaksi tuli 30e (maalia kului litra purkista puolet), uuden Tripp Trappin maksaessa noin 189e. Kannattaa siis pitää silmät auki mikäli vastaan tulee huonokuntoinenkin syöttötuoli. Tällä hetkellä myynnissä on paljon pyökin ja kirsikan värisiä tuoleja, joista saa maalaamalla omaan sisustukseen sopivan :)

Ei kommentteja