Bloggariksi

Heipä hei!
Tervetuloa seuraamaan Vihervaaramme talvirakennusprojektia näin blogin välityksellä.

Omakotitalon rakentamista olemme suunnitelleet jo vuosia, mutta kesällä 2012 projekti lähti vihdoin käyntiin mieleisen talopaketin löydyttyä. Poikkeuksellisesti teimme talopakettikaupat jo ennen varsinaista tonttikauppaa, sillä tonttimme sijaitsee kaava-alueen ulkopuolella ja hyväksytty suunnittelutarveratkaisupäätös oli lopullisen tonttikaupan edellytyksenä.

Alunperin suunnittelimme rakentavamme yksikerroksisen kivitalon mutta vuosien varrella palasimme aina selailemaan Kannustalon esitteitä. Hämeenlinnan asuntomessuilla tutustuimme Vihervaaraan ja niin haaveilemamme Aurora sai väistyä pelkistetymmän puutalon tieltä. 

Pohjaratkaisuun yhdistelimme mieleisiä elementtejä muutamasta Kannustalon yksikerroksisesta mallista ja ainakin nyt tuntuu että tämä pohja olisi meidän perheelle toimiva. Halusimme kotimme oleskelutiloista avarat joten huonekorkeus tulee olemaan 280cm. Lisäksi korotettu sisäkatto olohuone-keittiö -akselilla lisää tilantuntua entisestään. 
Talon ulkonäköä mietimme kauan. Iltapäivä- ja ilta-aurinko paistaa kauniisti tontillemme joten selvää oli että oleskeluterassi sijoitetaan talon takapuolelle. Kävimme tutustumassa erääseen taloesittelykohteeseen ja ihastuimme koko talon levyiseen terassiin... Niinpä meille tuleekin ruhtinaallisen iso terassi :) Voi olla että tätä päätöstä kadumme siinä vaiheessa kun varsinaista terassia alamme rakentamaan ;) 
Vihervaaran alkuperäiset tiheäristikkoiset ikkunat eivät olleet mieleemme, joten päädyimme harventamaan ruudutusta.
Kattomateriaalin valinta tuotti meille ehkä eniten päänvaivaa suunnitteluvaiheessa. Tiilikuvioinen peltikate vai konesaumakatto..? Lopulta päädyimme aitoon konesaumakattoon ja uskon että se sopiikin tähän malliin erinomaisesti :)

Millainen väritys talomme ulkopuolelle sitten tulee..? Koska rakennamme kaava-alueen ulkopuolelle, alueella ei onneksi ole määräyksiä julkisivun tai kattomateriaalin värityksestä. Kokkolan asuntomessuilla ihastuimme Kannustalon Helmi -kohteen pintaväriin. Tarkempi värikoodi löytyikin Kannustalon nettisivuilta Helmen materiaali- ja sisustustiedoista.


Kuva: Tikkurila


Tulipa tässä tekstiä kerrakseen... Toivottavasti viihdytte blogin parissa ja saatte inspiraatiota tai vinkkejä omiin projekteihinne. Omasta puolestani voin kertoa että viimeisen puolen vuoden aikana erilaisia rakennus- ja sisustusblogeja on lueskeltu ahkerasti. Ensimmäistä omakotitaloa suunniteltaessa ja rakentaessa joutuu taustatyötä tekemään todella paljon eikä kaikkea tule välttämättä miettineeksi. Olkoon tämä jonkinlainen tietopankki "Dos & Dont's" -meinigillä ;)

-Maya-

8 kommenttia

 1. Seuraan innolla teidän projektia! =) Hyvä pohja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoroin blogivieraissa ;) Jännityksellä kyllä odottaa elementtitoimitusta; hahmottuisi sitten tuo tilajako paremmin.
   Kodinhoitohuone ja vaatehuone/tekninen tila on tällä hetkellä minulle pieni murheen aiheuttaja. Toivon, että hyvällä kalustesuunnittelulla tuo khh toimisi sellaisena tilana kuin olin ajatellutkin. Khhn vaatehuoneesta vie nuo tekniset laitteet enemmän tilaa kuin mitä olin alunperin suunnitellut. Järkevämpää olisi ollut ehkä sijoittaa tekninen tila erikseen talon taakse saunan tilalle ja siirtää kylpyhuonetta etuseinää kohti. Suihkutilat olisi tällä järjestelyllä muuttuneet vähän toisen näköiseksi ja khh olisi lohkaissut isomman tilan... Nämä on taas näitä jossitteluja :D Käytännössä sitten näkee onko loppupeleissä toimiva :D

   Poista
 2. Erinomaiset suunnitelmat! Minäkin jään mielenkiinnolla seuraamaan projektinne etenemistä.

  Nyt näyttäisi muuten siltä, että esittely jää meillä pitämättä (tai siirtyy ainakin johonkin tosi kauas), mutta jos haluat tulla privaattivierailulle niin eiköhän se järjesty :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vierailutarjouksesta, katsotaan miltä tilanne näyttää tässä kevään aikana :)

   Poista
 3. Meille tulee kovin samanlainen pohja, samasta vihervaaran pohjasta muuneltu, joten seuraan oikein innolla teidän projektianne. Me saimme rakennusluvan vasta tällä viikolla, joten olemme vasta lähtötelineissä, siksikin mukava seurata, kun olette jo isomman harppauksen edellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! :) Yritän päivitellä aina kun raksalla tapahtuu jotain uutta :)
   Sen olen ainakin tässä raksaprojektin aikana huomannut, että pohjapiirroksesta kannattaa poistaa kaikki tehtaan piirtämät kiintokalusteet elleivät ne ole juuri samanlaiset kuin teille tulee. Meillä oli esim. molemmissa wc -tiloissa, eteisessä ja makuuhuoneissa aluksi vain suuntaa antavat kiintokalusteet (toki vesipisteet ja viemäriputket olivat tiedossa) ja niiden mittoihin tartutaan tosi herkästi. Eräs keittiösuunnittelija ei päässyt millään eroon mielikuvasta, ettei meille tule 50cm syvää kaapistoa wchin ja poistimme korjausnauhalla/-teipillä kaikki ylimääräiset kiintokalusteet. Nyt huomasin eilen, että tuulikaappiin asennettu jakotukki oli mitoitettu "väärin" piirustuksen perusteella (siinä meillä oli alunperin kaksiovinen kaappi) ja nyt meille tulee sitten pakostakin kaksimoduulinen kaappi kolmen sijasta. Eli suosittelen heti alussa miettimään näitä asioita tarkasti.
   Kiintokalustesuunnitelmat kannattaa teettää (jos ette ole vielä teettänyt) mahdollisimman ajoissa, niitä käyttävät hyväkseen sähkö- ja lvi-suunnittelijat :)

   Poista
 4. Hei!
  Löysin eka kertaa blogisi. Meille valmistui viime vuoden lopulla Kannustalo ja meillä on täysin samanlainen pohja, kuin teilläkin. En nähnyt oikein, oliko kodinhoitohuoneen/arkioven vieressä vh vai tekninen tila. Meillä se on tekninen tila ja samalla arkivaatteiden säilytystila. Muutenkin meillä on jonkin verran isompi koti, mutta hupaista katsoa kuvia, kun on muuten sama pohja! :) Eteisessä meillä ei myöskään ole ns.tuulikaappia.
  -l-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tervetuloa ja toivottavasti tulevaisuudessakin löytyy jotain kivaa luettavaa :)
   Meillä on kodinhoitohuoneen yhteydessä juurikin tekninen tila, mutta tila suunniteltiin niin että sinne mahtuu säilyttämään myös muuta tavaraa.
   Nämä on just hauskoja, jos löytää samanlaisen pohjan kuin itsellä - vähän kuin omaa kotia katselisi, mutta kiva nähdä millaisia ratkaisuja muut ovat tehneet :)

   Poista