Takkamietintöjä

Takan sijoituspaikka olohuoneen keittiöseinän vastaiseen nurkkaan hahmottui jo varhaisessa vaiheessa ja takkamalliksi valikoitui Uuniseppien Alppi -takka. Pyysimme Uunisepiltä tarjousta 2100mm korkeasta, korokepalalla varustetusta takasta mutta tarjous meni reilusti takkabudjetimme yli. Päädyimme siis paikallaan muurattuun takkaan :)
Mittasuhteiltaan tämä nurkkamalli on sopivin olohuoneeseemme.


Laattakoko tulee olemaan 30x60cm. 

Alppi, musta laatta

Alppi, harmaa raitalaatta

Valkoinen laatta. Kuva Inspiring dreams/Jenni S.

Ylläolevista nurkkatakoista silmää eniten miellyttää tämä viimeinen valkoinen takka.

Mutta mutta... Jossain vaiheessa aloin miettimään miltä tämä nurkkamalli näyttäisi vaaleanharmaalla laatalla :) Valitettavasti kivansävyisiä, vaaleanharmaita laattoja on vaikea löytää... RTVllä törmäsin kuitenkin muita pintamateriaaleja etsiessäni alla oleviin laattoihin. 
Vasemmalla Okia Silfox, oikealla Casalgrande Padanan Marte - Raggio Di Luna. 
Molemmat laatat ovat mielestäni ihan mukavan näköisiä, mitä mieltä te olette? :)Keväällä sitten viimeistään nähdään mihin väriin päädytään ;)

5 kommenttia

 1. Minä ottaisin (ja otinkin!) valkoisen mattapintaisen laatan.

  Meille takan teki ilmajokinen Janne Rantala. Ihan huippu mies muuraamaan ja laatoittamaan ja hintakin oli alle 5.000 € kaikkineen. Häntä voin suositella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen mattalaatta on ollut kyllä vahvoilla vaikka tuosta vaaleanharmaasta väristä pidänkin :) RTVllä vain totesimme, että mahdollinen laminaattilattia on hyvin samansävyinen laatan kanssa - takka ei erottuisi juurikaan lattiasta.
   Meillä myös muurari (tehnyt Tiilerin takkoja) antoi jotain hinta-arviota ja hinta menee aika hyvin samaan kategoriaan teidän kanssa. Uuniseppien takasta olisimme joutuneet maksamaan puolet enemmän ja pisti kyllä miettimään paljonko se "merkki" siinä maksaa :D

   Poista
 2. Mä ottaisin valkoisen kiiltävän laatan. Mutta kauniita noi harmaatkin.

  Blogissani on sinulle haaste. ;)

  http://homewhitehome.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Harmaa on kaunis, vaikka päädyimmekin nyt valkoiseen :)

   Poista