Puolen hehtaarin metsä (Hundred Acre Wood)

Sen kokoinen on tonttimme :)

Aurinkoisen metsätonttimme löysimme vuosia sitten eräänä kauniina kesäiltana lenkkipolkumme varrelta ja seuraavina päivinä kävimme ahkerasti katselemassa tätä aluetta. Mielenkiintomme oli herännyt ja kunnalta saimme omistajan yhteystiedot. Parin viikon kuluttua olimme allekirjoittaneet esikauppakirjan ja aloimme suunnitella millaisen talon rakentaisimme :)
Taloprojekti oli tarkoitus käynnistää heti mutta elämä heittää eteen joskus ikäviäkin yllätyksiä ja suunnitelmia täytyi muuttaa. Välillä tuntui ettemme ikinä pääse rakentamaan ja tonttikin alkoi tuntumaan jo väärältä. Asuinkuntamme teitä ajeltiin edestakaisin metsästäen "parempaa" tonttia mutta lopulta aina palasimme takaisin alkuperäisen metsäpalstamme äärelle :)

Keväällä 2012 ajoitukset tuntuivat loksahtavan paikalleen ja toukokuun lopussa kävimme ensimmäisen kerran juttelemassa Kannustalon edustajan kanssa. Kuten ensimmäisessä postauksessa mainitsin, tonttimme sijaitsee kaava-alueen ulkopuolella ja lopullisen tonttikaupan edellytyksenä oli hyväksytty suunnittelutarveratkaisupäätös. Tämän takia teimmekin talopakettikaupat jo 31.8.2012 (ennen varsinaista tonttikauppaa) ja hyväksytty suunnittelutarveratkaisupäätös kunnalta saatiin 10.9.2012.
Lopullinen tonttikauppa tehtiin sitten 1.10.2012 ja puita alkoi tontilla kaatumaan lokakuun puolessa välissä lämpömittarin ollessa juuri ja juuri plussan puolella :)

Tonttimme suuri koko on herättänyt jos jonkinlaista kommentointia; jostain syystä ihmiset ovat olettaneet että kaadamme kaikki puut ja tilalle tulee puoli hehtaari nurmikkoa :D Ei, ei, ei.. Olemme pyrkineet kaatamaan vain välttämättömimmät; talon ja autotallin paikalla kasvavat puut. Tarkoitus on jättää mahdollisimman suuri osa tontista luonnontilaan, nurmikkoa istutetaan vain pienelle alueelle talon eteläpäätyyn ja takaterassin eteen. Välillä tosin on tuntunut, että vaikka kuinka varovaisesti puita harvennetaan, niitä on silti mennyt liikaa.. Keskeneräistä ei saisi tietenkään ikinä arvostella ;)

Fiilistelykuvaa kesältä 2012
Joulukuu 2012

Ei kommentteja