Pukeudu Pinkkiin (tai Sisusta Pinkillä)

Tänään vietetään Syöpäsäätiön Roosa nauha -päivää sekä perinteistä Pukeudu Pinkkiin -päivää.

Roosa nauha on kampanja tärkeän asian puolesta. Rintasyöpä on ollut jo hyvin pitkään naisten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu vuosittain 4800 naista eli lähes joka kahdeksas nainen.

Rintasyövän syitä ei suurelta osalta vielä tiedetä. Taudin arvellaan olevan monisyinen ja joitain sairastumisriskiä lisääviä tekijöitä tunnetaan. Toistaiseksi ei silti tiedetä, kuinka rintasyövän voisi varmuudella välttää. Liikunnan ja painonhallinnan on todettu olevan hyödyllisiä rintasyöpävaaran vähentämisessä.

Rintasyövän ennuste on parantunut varhaisemman syövän toteamisen ja hoitomenetelmien kehittymisen ansiosta. Tällä hetkellä noin 90% potilaista on elossa viiden vuoden kuluttua sairauden toteamisesta.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on, että yhä useampi rintasyöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa ja että jokainen rintasyöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa.

Roosa nauha -keräykseen voit osallistua ostamalla esimerkiksi vuoden 2013 roosa nauhan rintaan tai ostamalla yhteistyökumppaneiden tuotteita. Roosa nauha maksaa 3 euroa ja niitä voi ostaa näistä paikoista :)

Pukeudu Pinkkiin -päivää voisi soveltaa vaikka Sisusta Pinkillä -teeman mukaisesti :)Osallistutko Roosa nauha -keräykseen? Pukeudutko Pinkkiin (tai puetko kotisi pinkkiin)? :)

2 kommenttia

 1. Täytyis hakea edes pinkkejä ruusuja kotiin päivän kunniaksi. Missähän täällä tuppukylässä myydään noita roosanauhoja... Ehkä R:llä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi pinkkejä ruusuja voisi käydä kyllä ostamassa :P
   R-kioskilla on roosanauhoja myynnissä :)

   Poista