Kuvahyllyt olohuoneen seinälle

Hyvää alkanutta vuotta teille kaikille! Toivottavasti joulu ja uusivuosi sujuivat mukavissa merkeissä :)
Meillä joulunaikaa vietettiin rauhallisesti perheen ja lähisuvun seurassa, uusivuosi meni valitettavasti pienimmän sairastellessa. Jotain kuitenkin saatiin olohuoneessa aikaiseksi ennen joulua...

Meidän olohuoneen tyhjä seinä on odottanut jonkinlaista täytettä jo pitkään; suunnitelmissa on ollut joko kangastaulu tai valokuvakollaasi. Koska itseäni miellyttävää kangasta ei ole tällä hetkellä markkinoilla enkä laiskuuttani jaksanut sommitella kollaasia seinälle, päädyimme hankkimaan Clas Ohlsonilta pinon mustia kehyksiä ja Jyskistä kaksi valkoista kuvahyllyä. Valitettavasti luonnonvaloa oli tarjolla heikosti jouluna, joten ennen ja jälkeen -kuvia en tähän postaukseen liitä :)
Muutamia käytännön neuvoja kannattaa noudattaa seinähyllyjen kiinnittämisessä. Maalarinteipin avulla oikea kiinnityskorkeus on helppo hahmottaa (hylly ei saa kolistella sohvalla istujan päähän), kiintopisteitä kannattaa etsiä lähellä olevista huonekaluista, ikkunoista ja ovista. Meillä hyllyt kiinnitettiin limittäin ja korkeuden kiintopisteet löytyivät olohuoneen ikkunaristikoista. Hyllyjen asettelu leveyssuunnassa on mielestäni silmää miellyttävä, kun leveys ei ylitä alapuolella olevaa kalustetta.
Kun sopiva kiinnityspaikka on löytynyt, porataan reiät ja hyllyt kiinnitetään seinämateriaaliin sopivilla kiinnikkeillä. Muista tarkistaa vatupassilla, että hylly on vaakasuorassa ennen viimeisen reiän poraamista.

Seinälle on tarkoitus vielä ripustaa muutama kuva lisää; hyllyjä "jatketaan" seinään kiinnitettävillä kehyksillä ja vitriinin yläpuolelle tulee pojista kehystetyt kuvasuurennokset. Kuitenkin jo nämä kaksi kuvahyllyä toivat sisustukseen kaipaamaamme ryhtiä ja piristystä :)

Ei kommentteja