Seinäjoen asuntomessujen ennakot - Kohde 24 Kannustalo Pohjanmaa

Kannustalon Pohjanmaa oli yksi ennakkotutustumisen kohteista, jonka näkemistä livenä olin odottanut. Kannustalon messukohteet ovat aina olleet mieleeni; lemppareita ovat olleet Aurora Heinolassa sekä Helmi Kokkolassa. Pohjanmaan matkaa elementeistä sisustukseen olen seurannut Valkoinen Harmaja -blogista sekä Kannustalon omilta sivuilta.

Pohjanmaa löytyy Pohjalaiskorttelista ja punamusta ulkoväri on moderni päivitys perinteisille, lakeuksilla seisoville punavalkoisille pohojalaistaloille. Päätyyn sijoitettu musta ulko-ovi toivottaa vieraat tervetulleiksi kohteeseen.

Kuva Kannustalo

Sisätilat täytyy kokea itse. Ensireaktioni Pohjanmaahan oli puhdas VAU! Vaelsin moneen kertaan ympäri taloa ja ihailin avaraa tilaa. Olohuone on avoin ylös kattoon saakka ja keittiö, ruokailutila sekä olohuone muodostavat yhteinäisen "tuvan". Tilaa ryhdittävät näkyviin jätetyt mustat kattoparrut. Mustaa tässä kohteesta löytyy paljon, mutta tunnelma ei ollut kuitenkaan raskas. Väliovet, ikkunapielet, lattialistat, valokatkaisija ja pistokerasiat - kaikki mustia. Mustaa on myös riporteltu sisustukseen; valaisimia, avohyllyjä, vesihanat.

Kohteesta löytyy paljon kotimaisia ja huonekaluja ja sisustustuotteita; Adean sohva ja lepotuolit, Artekin tarjoilukärry sekä valaisin. Mustaa on pehmennetty vaaleilla tekstiileillä ja matoilla. Alakerran olohuoneessa olevat harmaat räsymatot ovat jotenkin todella sympaattiset ja sopivat hienosti yhteen linjakkaan Bon -sohvan kanssa. Bon -sohva on muuten SE sohva, jota tällä hetkellä himoitsen meille.

Rakennusarkkitehti Kati Rasku
Sisustussuunnittelija Helena Karihtala
Hortonomi-maisemasuunnittelija Henri Nieminen

Kiitos Kannustalo Pohjanmaa!

Tässäpä oli viimeinen postaus asuntomessujen ennakkotutustumisesta. Seuraavan kerran vierailen messuilla pressipäivänä 7.7. ja messut avautuvatkin sitten yleisölle heti seuraavana päivänä 8.7.2016.

Ei kommentteja