Pintatöitä sisätiloissa

Hei vaan!

Kyllä, olen hengissä.. Viimeisimmän postauksen taisin tehdä 4 kuukautta sitten ja vaikka kuinka olen yrittänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja pitää teitä ajantasalla rakennusprojektin suhteen niin valitettavasti vuorokaudessa on rajallinen määrä tunteja. Perhe, työ ja rakentaminen on todellakin haasteellinen ja stressaava elämäntilanne; minulla se purkautuu ulos äärimmäisenä väsymyksenä ja energiaa ei riitä edes blogin pitämiseen. Onneksi rakennusprojekti alkaa kuitenkin olla jo loppusuoralla ja toivon mukaan pääsemme muuttamaan parin kuukauden sisällä. Tässä vähän kurkistusta talon nykytilanteesta :)

Pintamaalaukset ovat viimeistelyä vaille valmiina; ainoastaan eteisen ja olohuoneen/ruokatilan efektiseinät ovat tekemättä. Eteisen seinä toteutetaan Tunto Hieno -struktuuripinnoitteella ja olohuoneen pitkä seinä harmaan sisämaalin päälle maalattavalla Taika Helmiäislasyyrilla.

Meidän makuuhuoneen tapetti on ainut, joka tuottaa päänvaivaa... Liikaa vaihtoehtoja.Takan taustaseinä saatiin eilen muurattua - takkamestari pääsee hommiin varmaan parin viikon sisällä ;)


Märkätilojen laatoittaminen aloitettiin teknisestä tilasta, muiden tilojen vesieristykset aloitettu.


Lupaan päivittää blogia tästä lähtien hieman useammin, postaukset muuttuvat ehkä hieman mielenkiintoisemmiksi nyt kun ihan näkyvää jälkeä alkaa talolla syntymään :)

Hyvää alkavaa syksyä kaikille! <3

10 kommenttia

 1. Mukavaa kun päivitit :) . Hyvältä näyttää! Ihan loppusuoralla mennään jo.

  Mielenkiinnolla odotan kokemuksia ja kuvia Tunto Hienosta. Olen miettinyt sitä yhdeksi vaihtoehdoksi meidän eteiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa olla takaisin täällä :)

   Itseasiassa mieheni (entinen ammattimaalari) aloitti jo toissa viikolla efektiseinän tekemisen sillä menestyksellä, että kokeiluseinästä kaavittiin kaikki struktuuritökötit pois :( Tarkoitus on siis tehdä Tikkurilan sivuilta löytyvän Suvantopaikan mukainen pintakäsittely.. Tuote esiravistettiin liikkeessä ennen sävytystä, tela ja harja olivat ohjeen mukaiset, mutta silti lopputulos oli ihan järkyttävän näköinen. En tiedä oliko tuo tökötti vanhentunutta mutta tuote alkoi kuivamaan tooooodella nopeasti levittämisen jälkeen ja pintaan muodostui isoja kokkareita. Ajattelin huomenna marssia tuon tuotteen kanssa myyjän juttusille ja sen jälkeen yritän löytää jonkun sisustusmaalarin, jolla on kokemusta näistä Tunto Hieno -pinnoitteista. Haluaisin niin kovasti tuon efektiseinän eteiseen, mutta katsotaan joudunko kuitenkin luopumaan ajatuksesta.. Kerron kyllä heti kokemuksia, jos seinä saadaan aikaiseksi ;)

   Poista
  2. Apua, kuulostaapa hankalalta touhulta. Mun ystäväni teki muutamia vuosia sitten tuolla Hienolla (+helmiäismaalilla) tehosteseinän ruokailutilaan ja siitä tuli kyllä hyvännäköinen, mutta muistelisin, että tekeminen ei sujunut ihan niin kuin strömsössä. Tikkurilalta on muuten tulossa pikapuoliin myös struktuuritapetteja, joita voi maalata - tämänkin vaihtoehdon ajattelin itse katsastaan. Sitten törmäsin netissä myös kalkkimaaliin, jolla saa hauskan epätasaista mattapintaa myös.

   Poista
  3. Huomasin nuo stuktuuritapetit myös muutama viikko sitten, aika mielenkiintoinen vaihtoehto tämäkin :)

   Poista
 2. Hei! Tännehän oli tullut tekstiä! :)) Noniin, nyt alkaa tulla valmista. Jes! :) Odotan innolla kuvia valmiista pinnoista ym. Tsemppiä!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä postauksetkin muuttuvat mielenkiintoisemmiksi pintojen myötä.. Lattian valu ja pakkelointi on sisustusnäkökulmasta vähän tylsiä :D

   Poista
 3. Noista makkarin tapeteista mua miellyttää (tietysti) eniten tuo vaalein. ;) <3 Ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitatapetti näytti rullassa tosi kivalta ja olin suunnitellut tapetoivani sen vakaan. Seinässä kuitenkaan ei miellytä ja valmiina olisi liian hallitseva elementti. Keskimmäinen betonitapetti oli aika hauska, mutta sekin ehkä liian tumma.. Vaalea tapetti taitaa loppupeleissä päätyä seinään.. :)

   Poista
 4. Jaksamista ja Tsemppiä loppu metreille! Tiedän niin tunteen, ei tuo rakennusaika mennyt ihan ruusuilla tanssiessa. Mutta onhan se nyt tietysti kiva että selvittiin, joten kyllä se kiitos sitten sieltä lopulta tulee! :)
  Välillä toi mies uskaltaa heittää ilmoille "seuraavaan taloon tulee kyllä..." Niin torppaan sen lauseet aika lyhyeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! :) Luulen, että lopputulos kattaa kaiken sen väsymyksen, kiireen ja tunteiden kirjon, joka rakennusprojektista aiheutuu. Keväällä meillä tuli "pieni" yllätyserä budjettiin ja sen yllätyksen sulattelemiseen meni pari viikkoa. Rakentaminen on kyllä kallista ja tarkasti laskettu budjetti elää näköjään edelleen. En kyllä tiedä, suosittelenko rakentamista enää kenellekään.. Valmiina ostetun talon hinnan ainakin tietää etukäteen, rakentaja saa varautua että viivan alla oleva summa onkin ihan jotain muuta :D Onneksi ympärillä on ihana tukiverkosto, joka suhteuttaa asiat aina oikeaan mittakaavaan.

   Poista