Murheenkryyni nimeltään takka

Yleisesti ottaen materiaalitoimitukset ja työt ovat rakennuksella sujuneet suhteellisen hyvin.. Tähän asti.

Muutama viikko sitten saimme takkatoimituksen ja muurarimestarimme aloitti muurauksen. Työt etenivät sujuvasti, kunnes oli aika aloittaa hormin muuraus. Tässä vaiheessa muurari huomasi, että tavarantoimituksesta puuttui sulkupelti vaikka tilauksessa se olikin mainittu. Puuttuva pelti tilattiin ja jäätiin odottelemaan toimitusta. Uusi pelti toimitettiin vain todetaksemme, että se oli vääränlainen. Taas uusi pelti tilaukseen... Tässä peltisekaannuksessa menikin sitten pari viikkoa. 
Viime viikolla oikea pelti toimitettiin vihdoin ja viimein ja muurari aloitti hormin muurauksen. Torstai-iltaan mennessä hormi oli valmiina ja takan pinta tasoitettu laatoitusta varten. Lauantaina mieheni lähti raksalle ja lähetti kuvan takasta.. Siinä kuvaa katsellessani kummastelin miten paljon mattapintainen laatta heijastaakin valoa. Totesimme sitten siinä mieheni kanssa, että takka oli laatoitettu kiiltävillä laatoilla mattalaattojen sijaan! Voiko vastustaa enempää yhden takan kanssa?! Reklamoimme mestaria, joka totesi tilanneensa vahingossa kiiltävät laatat.. Laattojen repiminen takan pinnasta ei olekaan sitten ihan yksinkertaista hommaa ilman että kuoripinta vaurioittuu :(

Päätimme jättää takan niinkuin se nyt on, vaikka kiiltäväpintaiset laatat eivät olekaan ykkösvaihtoehtoehtomme :( Toki tämä sekaannus pitää näkyä jonkinlaisena hinnanalennuksena, koska tavara ei ollut sitä mistä sovittiin.. Ehkä tuo silmä kuitenkin ajan myötä tottuu kiiltäväpintaiseen takkaan ja toivottavasti se on helpompi pitää noesta puhtaana kuin mattalaatta.

Kaunishan tuo takka jokatapauksessa on, riippumatta siitä että onkin kiiltäväpintainen :)Hormi ja takan taakse jäävä kiviseinä pitäisi vielä tasoittaa ja maalata taustaseinän väriseksi :)

14 kommenttia

 1. Minä tykkään tästä kiiltävästä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään tuijottelin tuota takkaa muutaman tunnin, en enää ehkä niin vihaisesti kuin alkuviikosta ;) Enkä juuri nyt osaa ajatella miltä näyttäisi mattapintaisena :)

   Poista
  2. No niin sä alat lämpenemään sille. Hyvä juttu! :)) Hetken päästä et enää edes muista miksi halusit mattalaatat. ;)

   Poista
 2. Munkin mielestä näyttää tosi kivalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja näyttää varmasti vielä paremmalta, kun saadaan ympäristö valmiiksi :)

   Poista
 3. Hyvä se on! Ihanan isot laatat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään myös tosi paljon isoista laatoista :)

   Poista
 4. Mäki tykkään kiiltävästä! Upee on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla yleensä kallistuu matan puolelle, jos valittavana on kiiltävä tai matta ;)

   Poista
 5. Samaa mieltä muiden kanssa, tosi ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Laitetaan sitten taas lisää kuvia takasta, kun saadaan olohuone valmiiksi :)

   Poista
 6. Hieno takka! :) Sinulle olisi blogissani haaste, jos otat sen vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään tosi paljon tuosta mallista :) Korotimme takkaa yhden laattakerroksen verran, kun huonekorkeus tuossa kulmassa hipoo melkein neljää metriä.
   Kiitos myös haasteesta, käyn katsomassa sen :)

   Poista
 7. Hyvä se on!! :) Meillä on myös sellainen hieman kiiltävä laatta ja on ollut ihan ok. Sekä muutenkin kun on huonekalut, lattiat ja seinät valmiina, sekä oikeanlainen valaistus, niin sä et enään edes muista että sen piti olla matta! :) Tsemppiä!

  VastaaPoista