Taikaseinä... NOT.

Olohuoneen pitkä ja korkea seinä on ollut meille alusta asti haaste. Emme halunneet seinään tapettia jo siitäkin syystä, että tapettimenekki olisi ollut melkoinen. Halusimme seinään kuitenkin jonkinlaista tehostetta ja päätimme testata Tikkurilan Taika -hopealasyyria harmaan maalin päälle.

Maalausvaiheessa pinta näytti tosi kivalta ja tasaiselta, mutta kuivuttuaan efektimaali paljasti kaikki seinän pienimmätkin virheet. Mieheni on entinen ammattimaalari, joten työvaiheet pohjatöistä pintamaaliin oli varmasti tehty huolella. Lasyyrin jälkeen seinä näytti vain huonosti maalatulta ja aika levottoman näköiseltä :(
Seinää tuijottelimme muutaman viikon ja lopulta päätimme, että seinä palautuu samaan harmaaseen pintamaaliin, jota on käytetty myös keittiössä ja ruokailutilassa.

JOS kuitenkin haluat testata helmiäislasyyria, muista että kyseessä on todellakin efektimaali, joka paljastaa ja korostaa kaikki virheet. Lasyyri ei ole mielestäni paras vaihtoehto kookkaalle seinäpinnalla vaan suosittelisin sitä pienemmän huoneen tehosteseinälle. Lisäinfoa helmiäislasyyrista löydät Tikkurilan nettisivulta.

Ennen

Jälkeen2 kommenttia

  1. Voi harmi, ettei tuo idea ollutkaan hyvä käytännössä. :/ Kuulostaa niin hyvältä, mutta tosiaan varmaan kaikki "virheet" näkyis noin isolla pinta-alalla.

    VastaaPoista
  2. Meillä on taikamaalia keittiössä, mutta meitä ohjeistettiin maalaamaan se lakkasiveltimellä eli siveltimen vedot ovat näkyvissä ja mä kyllä tykkään =)

    VastaaPoista