DIY Kukka-amppeli nahkanarusta

DIY -projektit. Haluaisin, että niiden tekemiseen olisi PALJON nykyistä enemmän aikaa. Muutama maalausprojekti odottelee kevään tuloa ja lämpöisempiä päiviä, vierashuoneen kaapissa olisi sisustustauluprojekti, jonka valmistuminen venyy koska rautakaupasta pitäisi saada iso taustalevy kuljetettua kotiin.

Ajanpuutteen vuoksi halusinkin kokeilla jotain nopeasti valmistuvaa ja tämä nahkanarusta solmittu kukka-amppeli on valmis muutamassa minuutissa!Tarvikkeet: 8 metriä nahkanarua, 8kpl puuhelmiä (halk. 30mm ja 25mm), sakset, mittanauha ja kukkaruukku.

1. Leikkaa nahkanarusta 4kpl 200cm pituista pätkää.
2. Taita narut kaksinkerroin ja solmi ne yhteen 7cm päästä taitteesta (1.solmu). Päähän jää ripustuslenkki.


3. Jaa narut neljään osaan ja pujota helmet naruun. Tee 2.solmu helmen alle noin 30cm päähän ripustuslenkin solmusta. Jatka tekemällä vielä 3.solmu 10cm päähän helmisolmusta.4. Solmi vierekkäiset narut yhteen (4.solmu) noin 10cm päähän edellisestä solmusta.


5. Tee ruukun pohjaan jäävä tukisolmu (5.solmu) sitomalla kaikki 8 narua yhteen noin 10cm päähän edellisestä solmusta.
6. Leikkaa hapsut haluaamasi pituuteen. Tässä hapsut jäivät noin 10cm pitkiksi.


Mikäli haluat maalata puuhelmet haluamasi värisiksi, suosittelen käyttämään Hobbylack -akryyliväriä. Hobbylack on pölykuiva 15minuutissa, joten kovin kauan kuivumista ei tarvitse odotella. Amppeliin käytetyt puuhelmet rajasin keskeltä teipillä ja maalasin ne vaaleansinisellä Sky Blue -sävyllä. Sileä maalaustulos tulee käyttämällä litteää keinoharjassivellintä :)

6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Oli niin helppo ja hauska DIY, joten ensi viikolla taidan tehdä kaksi uutta 😊

   Poista
 2. Superhieno! Mistä ostit nahkanarun ja helmet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahkanaru on ihan tuosta Kössistä ja puupallot Sinooperista 😄

   Poista
 3. Oi että! Mitä Kössis ei oo niin sitä ei tarvita. :D Minäkin aion kokeilla, mutta ostin juuttinarua tai jotain sen tapaista Halpa-Hallista. :)) Siinä toinen aarreaitta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi meiltä löytyy nämä liikkeet lähimaastosta 😄 Kössissä oli vieläpä useita värejä ja paksuuksia, jos ei halua mustasta tehdä ja HH on ehdoton Iittalan/Arabian ostopaikka 👍

   Poista