Tervetuloa meille: Pojan huone

Olisiko aika taas esitellä yksi huone meidän talosta..? Vanhimman lapsen huone on sisustukseltaan ollut ensimmäinen huone, joka meillä oli valmiina. Halusimme tehdä muuton helpoksi pojalle ja hänen huoneeseensa kannoimme ihan ensimmäisenä huonekalut ja lelut :)

Meidän kaikki pienemmät makuuhuoneet ovat kooltaan 12 neliötä. Halusimme, että huoneissa on tilaa leikkiä ja myöhemmässä vaiheessa sinne mahtuu myös kaverit kyläilemään. Pojan nurkkahuone on valoisa kahden ikkunan ansiosta ja sinne mahtuu hyvin kolmeosainen vaatekaappi, kirjahyllykkö sekä sänky. Alustavissa piirustuksissa testasimme myös, että tulevan eskarilaisen/koululaisen työpöydälle löytyy tilaa :)

Pojan huoneesta halusimme värikkään ja tehostetapetiksi jotain leikkisää, muttei liian lapsellista. Paloautotapetti on pojan itsensä valitsema (äiti antoi muutaman tapettimallin vaihtoehdoksi) ja tapetista löytyi sitten maalattujen seinien vaaleansininen sävy. Artekin Siena -kankaan punainen väri sopii sekin hyvin yhteen tapetin kanssa. Tarkemmat tiedot pintamateriaaleista löydät täältä :)


Sänky: Emilia -lastensänky, Asko, tähtimatto Stemmasta.


Kirjahylly: Paris, Anttila.


Verhokangas: Siena, Artek.

Valaisin: Gé, Kartell.
Tällä hetkellä meillä on meneillään Lego -kausi ja eriaiheisia Legoja löytyy todella paljon. Leluja tuntuu muutenkin olevan runsaan puoleisesti ja yritän säännöllisesti heittää rikkinäiset lelut pois. Vähällä käytöllä olevat lelut (ja lelut, jotka alkavat olla liian "lapsellisia") säilön vaatekaappiin pikkuveljeä varten. Brion junaradan osille, Duplo- ja pikkulegoille on omat säilytyslaatikkonsa.

Meillä poika saa leikkiä melkeimpä koko talossa, ainoastaan meidän makuuhuone ja keittiö ovat rauhoitettuja alueita. Vaikka päivisin omaan huoneeseen on lelut levitetty niin, ettei tyhjää lattiapintaa löydy, pyrimme iltaisin keräämään lelut omille paikoilleen. Mielestäni on mukavaa, kun lasten nukkumaanmenon jälkeen esim. olohuone näyttää siistiltä aikuisten tilalta eikä "omalla ajalla" tarvitse tuijotella lelukasaa keskellä olohuoneen lattiaa :)

Ensi syksynä meillä aloitetaan eskari ja huonetta pitäisi päivittää isolle pojalle sopivaksi. Näillä näkymin päivitys taitaa onnistua ihan huoneenvaihdolla, sillä 5-vee on tykästynyt työhuoneen tapettiin ja haluaa siitä tulevan huoneensa. Pikkuveli muuttaa sitten aikanaan pojan nykyiseen huoneeseen eikä kummankaan huoneen tapetteja tarvitse uusia. Vierashuone tulee muuttumaan yhdistetyksi työ- ja vierashuoneeksi :)

1 kommentti