Kuva ja resepti Plaza Koti |
Ruusuparfait á la Turkish delight (10-12 annosta)
4 dl vispikermaa
5 kananmunan keltuaista
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 tl ruusuvettä
1/2 dl vadelmasosetta (n. 100g vadelmia paseerattuna)
1 dl turkkilaista jogurttia
4 rkl juoksevaa hunajaa koristeluun
4 rkl juoksevaa hunajaa koristeluun
- Vispaa kerma ja laita kylmään. Vispaa keltuaiset, tomusokeri, vaniljasokeri ja hunaja vaahdoksi. Lisää ruusuvesi ja vadelmasose
- Sekoita sose puukauhalla vatkatun kerman ja jogurtin kanssa keskenään. Kaada seos astiaan ja pakasta vähintään 5 tunnin ajaksi. Koristele sokeroiduilla ruusunlehdillä ja juoksevalla hunajalla
- Valmista sokeroidut ruusun terälehdet kastamalla lehdet ensin kananmunanvalkuaiseen, ripottele reilusti sokeria molemmin puolin ja anna kuivahtaa leivinpaperin päällä. Käytä joko luonnonmukaisesti kasvatettuja ruusuja tai oman puutarhan kukkia.
- Ota esille hieman ennen tarjoilua, jotta jäädykettä on helpompi lusikoida astiasta (vaihtoehtoisesti voi annostella yksittäisiin maljoihin)
Jälkiruoka syötiin niin nopeasti pois, etten ehtinyt ottamaan omasta luomuksestani kuvaa ;)
VastaaPoista