Kesäkukat terassille

Vaikka toissaviikonloppu asuntomessuvierailuineen oli tapahtumatäyteinen, niin ehdin silti lauantaiaamuna hakea kesäkukat terasseille. Olen siitä laiska kesäkukkaihminen etten jaksa istuttaa ensin kevätkukkia (esim. orvokkeja) ja sitten myöhemmin varsinaisia kesäkukkia. Olen myös aika laiska vaihtelemaan kukkalajeja ja niinpä meillä on monena vuotena ollut ruukuissa valkoiset tähtisilmät. Viime vuonna ostin etuterassille ulko-oven viereen runkomarketan, johon ei istutuksen jälkeen tullut enää kukkia lainkaan. Runkomarketta jää siis tänä kesänä kauppaan.

Etuterassi meillä on siis idän puolella ja tähtisilmä on oivallinen kesäkukka aurinkoiselle kasvupaikalle. Auringossa kukat aukeavat ja kääntyvät kohti valoa. Kuihtuneet kukat kannattaa nyppiä heti pois, jolloin uusia nuppuja syntyy tiheään. Vettä tämä kasvi vaatii usein. Kasvi myös kestää hieman pakkasta keväällä aina noin nollaan asteeseen saakka. Ruukkuihin laitoin valkoisia koristekiviä peittämään mullan ja tykkään kovasti tuosta koristekivi-tähtisilmä -yhdistelmästä :)Takaterassi on lännen puolella, jonne aurinko porottaa iltapäivästä iltaan saakka. Koko terassin pituinen katos varjostaa tiettyjä kohtia, jolloin kukan pitää viihtyä sekä auringossa että varjossa. Päädyin hankkimaan takaterassin ruukkuihin verenpisaran, joka pitäisi olla sopiva kukka näihin olosuhteisiin. Kukkamyymälästä löytyi tälläinen vaaleanpunainen verenpisara, joka sai kaverikseen herkän valkoisen poutapilven. Verenpisara ei muuten pidä paahtavasta auringonpaisteesta, joten meillä puukaide antaa toivottavasti hieman suojaa. Kuihtuneet nuput ja siemenkodat kannattaa tässäkin tapauksessa nyppiä heti pois. Jos siemenkota jää paikalleen, kukinta lakkaa. Vettä verenpisara vaatii säännöllisesti eikä kestä kovin runsasta kuivumista.
Katsotaan muutaman viikon päästä, miten verenpisara ja poutapilvi voivat. Etuterassin tähtisilmät pärjäävät varmasti, mutta nämä uutuudet... :)

Ei kommentteja