Kalliolämpöä

Blogissa on taas ollut hieman hiljaiseloa työkiireistä johtuen, mutta rakennustyömaalla on menty eteenpäin :)

Eilen Geokonsultin miehet tekivät kellonympäryksen töitä ja porasivat meille energiakaivon. Porakaivon lopulliseksi syvyydeksi tuli 180 metriä. Ensimmäinen kivi tuli vastaan 4 metrissä ja kallio 9 metrissä. Suurin osa porauksesta sujui ongelmitta, vain viimeisen 20 metrin poraus oli kuulemma hidasta.
Kalliolämpö oli meille lämmitysjärjestelmää valittaessa oikeastaan ainut järkevä vaihtoehto. Asuntoalueellamme ei ole kaukolämpöä, suoraan sähkölämmitykseen emme halunneet lähteä ja puu-/pellettilämmitys tuntui liian työläältä. Kalliolämmössä tekniikka hyödyntää kallioperään varastoitunutta aurinkoenergiaa ja saatavilla olevista vaihtoehdoista kalliolämmön pitäisi tuottaa suurimmat säästöt. Laitteisto on luotettava, lähes huoltovapaa, ympäristöä säästävä ja se huolehtii koko talon lämmön ja lämpimän veden tarpeesta myös kylminä talvipäivinä. Kesällä järjestelmän ansiosta talo pitäisi olla myös miellyttävän viileä.

Lämmitysjärjestelmästä pyysimme tarjoukset (all included) viideltä eri yritykseltä, ensimmäistäkään tarjousta emme saaneet kahdeksaan viikkoon. Ystävämme suositteli Pohjanmaan energiapalvelua ja saimme heiltä todella kilpailukykyisen tarjouksen vuorokaudessa!! Palvelu oli heillä loistavaa emmekä jääneet odottelemaan muita tarjouksia. Yksi yritys muisti lähettää meille tarjouksen noin 10 viikon kuluttua ensimmäisestä yhteydenotosta, toinen tuli muutama viikko tämän jälkeen. Molemmat näistä tarjouksista olivat melkein 10000e kalliimmat kuin Pohjanmaan energiapalvelun.
SUOSITTELEN siis lähettämään tarjouspyynnöt hyvissä ajoin monelle eri yritykselle ja vertailemaan tarkasti hintoja ja sisältöä :)

Ei kommentteja